You are here

Burrill/ Morrill Walkway (Completed)

Project History

  • 7/8/2014

    Marques,

    I discussed the project with Carl Wegel. I regret to inform you that F&S will not be able to continue it at this time.

    Please let me know what actions we would need to take if any to close out this account.

  • 8/8/2013

    Eliana Brown provided the following update.

Description

This project is meant to transform the walkway between Burrill and Morrill Halls into a sustainable and multifunctional landscape. The walkway formerly had planters with a few, mostly non-native species. The walkway’s impervious concrete also had the problem of collecting rainwater and flooding. This area is high in student pedestrian traffic and is a part of the “Million Dollar Tour” that prospective donors to the University take while visiting campus.

In order to make the space more aesthetically attractive and sustainable, native shrubs, ferns, and woodland species that will do well in shady conditions were introduced to the walkway. In order to curb the rainwater collection problems of the water, a rain garden has been proposed to be added to the center of the walkway.  The benefits of rain gardens outside of eliminating localized flooding include improving water quality, creating habitats, and recharging groundwater.

Project Team

  • Project Leader:

    Eliana Brown

    Team Members:

    • Sarah Lovell-Taylor

Dates

  • Proposed April 4, 2012
    Approved April 23, 2012
    Cancelled July 8, 2014
    Cancelled by Eliana Brown

Themes

Project Location(s)

View larger location(s) map